Размер на шрифта А А А
ВХОД САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ:
Име:                               Парола:

БАСЗЗ дари на МЗХГ предпазни маски, изработени от ТПК на хора с увреждания „Мара Денчева“
БАСЗЗ дари на МЗХГ предпазни маски, изработени от ТПК на хора с увреждания „Мара Денчева“
11.05.2020

На 7 май т.г. Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ) дари лични предпазни средства и дезинфектанти на Министерството на земеделитето, храните и горите. Дарението, възлизащо на близо 14 500 лева, включва етилов спирт, предпазни маски за лице и ръкавици за еднократна употреба. Те ще се ползват от служителите на Областните служби по земеделие, които работят активно на първа линия с над 100 хиляди земеделски стопани по приема на заявления за подпомагане по директните плащания на площ.

„За всички са важни предпазните средства, които явно ще продължим да използваме още дълго време“, каза председателят на БАСЗЗ Стайко Стайков, който предостави лично дарението на Николай Маринов, директор на Главна дирекция „Земеделие и регионална политика“ в МЗХГ.

„Половината от дарените маски са изработени от Трудово-производителна кооперация "Мара Денчева" в Плевен, от хора в неравностойно положение. По този начин дадохме възможност на това предприятие да работи и да изплаща заплати, независимо от множеството отменени поръчки“, допълни г-н Стайков.

Това е второто дарение, което БАСЗЗ прави като част от кампанията си „Заедно срещу Ковид 19“. В края на април т.г. асоциацията дари сумата от 5 000 лева на Българската академия на науките, за да подкрепи „Проект за научни разработки, свързани с борбата с Ковид-19 и други инфекциозни заболявания“.


Created & Hosting by BIAnet