Размер на шрифта А А А
ВХОД САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ:
Име:                               Парола:

Седми Европейски форум за социално предприемачество Седми Европейски форум за социално предприемачество Седми Европейски форум за социално предприемачество
Седми Европейски форум за социално предприемачество


Европейският форум се провежда в хотел "Маринела" и включва международно изложение на социални предприятия и Европейска конференция.

Организатори на този уникален форум са Европейската комисия, Европейският икономически и социален комитет, Министерството на труда и социалната политика в България и неправителствени организации на и за хора с увреждания

Той предоставя възможност на социалните предприемачи директно да контактуват с представители на европейските и национални институции и да бъдат запознати с актуалните политики за насърчаване на социалната икономика.

Този форум се радва на все по-голям интерес от бизнес партньори, медиите и широката публика. 

Първият Европейски форум води началото си от 2012 г. - Международната година на кооперациите на ООН и бе официално открит от г-н Ласло Андор - комисар по заетостта, социалните въпроси и приобщаването. Тази година изложението беше открито от вицепремиера Валери Симеонов, Присъстваха председателят на социалната комисия в Парламента - д-р Адемов, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, кметът на София - г-жа Фандъкова.
              На следващия ден изложението беше посетено от г-жа Мариан Тейсен - европейски комисар по заетост, социални въпроси, умения и трудова мобилност и беше посрещната с хляб и сол по стар български обучай от участници в изложението.

Всяка година във форумите вземат участие представители на различни дирекции от ЕК, от Европейския икономически и социален комитет, представители на българските институции, европейски кооперативни и неправителствени организации.

 


Created & Hosting by BIAnet